پهنه های شهرک چیتگر
پهنه های شهرک چیتگر
بررسی کلی پهنه های چیتگر ارتش
پهنه های شهرک چیتگر ، 5 پهنه ای هستند که در شهرکی با بزرگی حدود 170 هکتار مساحت قرار گرفته و در استان تهران و محدوده غرب شهر تهران واقع شده است. از نظر تقسیم بندی شهری ، این شهرک در منطقه 22 شهرداری شهر تهران قرار داشته و همچنین از نظر موقعیت جغرافیایی در ضلع شمالی این شهرک اتوبان شهید همت (شهید خرازی) ، در ضلع شرقی بلوار ایران خودرو ، در ضلع جنوبی اتوبان شهید حکیم ( شهید همدانی) و در ضلع غربی بلوار پژوهش که در نهایت به آزاد راه تهران-کرج منتهی می شود ، واقع شده است .
پهنه های شهرک ﭼﯿﺘﮕﺮ در منطقه 22 تهران شامل 5 پهنه مسکونی A – B – C- D- E میباشد. ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﻗﺮارﮔﯿﺮی ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺷﻬﺮی ﭼﯿﺘﮕﺮ در ﻏﺮب ﮐﻼنﺷﻬﺮ ﺗﻬﺮان ﺑﺎ وجود ﻓﻀﺎﻫﺎ و ﻣﺠﻤﻮﻋﻪﻫﺎی ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز زﻧﺪﮔﯽ ﺷﻬﺮی اﻣﺮوزی از ﯾﮏﺳﻮ و ﻧﯿﺎت و اﻫﺪاف ﻃﺮح ﺟﺎﻣﻊ ﺗﻬﺮان در زﻣﯿﻨﻪ ﺿﺮورت ﺗﺠﻬﯿﺰ و ﺗﻌﺎدل ﺑﺨﺸﯽ در ﺳﺮاﺳﺮ ﮔﺴﺘﺮه ﮐﻼنﺷﻬﺮی، از ﺳﻮی دﯾﮕﺮ، ﻫﻤﺮاه ﺑﺎﻫﻢﺟﻮاری زﻣﯿﻦ ﻃﺮح ﺑﺎ درﯾﺎﭼﻪ ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎرس و ﭘﺎرک ﭼﯿﺘﮕﺮ و ﺑﺎغ ﮔﯿﺎهﺷﻨﺎﺳﯽ، ﭘﺸﺘﻮاﻧﻪای ﻗﻮی ﺑﺮای اﺣﺪاث ﻣﺠﻤﻮﻋﻪای ﭼﻨﺪ ﻣﻨﻈﻮره در اﯾﻦ زﻣﯿﻦ ﻓﺮاﻫﻢ آورده اﺳﺖ.
پهنه های شهرک چیتگر ارتش دارای بیش از 40 بلوک مسکونی در حدود 20000 واحد مسکونی و تجاری می باشد. این مجتمع های مسکونی در پهنه های A و B و C در حال ساخت هستند که برخی از آنان از قبیل مجتمع های مسکونی پامچال ، ارکیده و G ها ساخته و به اتمام رسیده و تحویل مالیکین شده است و برخی دیگر در حال ساخت هستند و همچنین پهنه D و E در دست احداث می باشند.
پهنه های شهرک چیتگر:
پهنه های شهرک چیتگر شامل پهنه های A-B-C-D-E می باشد که در ذیل به شرح کلی هر یک از آنها پرداخته شده است
پهنه A شهرک چیتگر (بوستان):
اولین پروژه ای که در پهنه های شهرک چیتگر شروع شد پهنه A بود. پهنه A شهرک چیتگر ارتش با مساحت 205829 متشکل از 19 بلوک با متراژ کل 314366 مترمربع و تعداد طبقات مسکونی 12 الی 30 طبقه و در ضلع جنوب شرقی مجموعه میباشد.
پهنه B شهرک چیتگر ( سروستان ):
پلن کلی پهنه b در شکل زیر ارائه شده است و بلوکه هی زیر در پهنه b قرار گرفته اند:
بلوک های D:
بلوک D ، بلوک D2 ، بلوک D3
بلوکهای N:
بلوک N1، بلوک N2، بلوک N3، بلوک N4، بلوک N5، بلوک N6
پهنه B شهرک چیتگر ارتش با مساحت حدود 376.185 متر مربع و دارای دو بخش شرقی و غربی میباشد که بخش غربی دارای 6 بلوک و متراژ حدود 692957 متر مربع و تعداد طبقات مسکونی بین 29 الی 34 میباشد.
۴ بلوک تیپ G با تعداد ۱۸۸۶ واحد در این پهنه احداث و به طور کامل به بهره برداری رسیده است.
۲ بلوک تیپ B به تعداد ۹۶۹ واحد مسکونی تا انتهای سال ۱۴۰۱ تحویل و به بهره برداری خواهد رسید.
و همچنین بلوک B3 حدود 73/08 درصد و بلوک B1 حدود 89/83 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است
پهنه C شهرک چیتگر (نارنجستان):
پهنه c شهرک چیتگر از مجموعه پهنه های شهرک چیتگر چندین تعاونی و پروژه را به شرح ذیل در خود جای داده است.
تعاونی مسکن ادار مهندسی نیروی زمینی ارتش ( نزاجا ):
برج های چهارگانه نیروی زمینی ارتش شامل ۳ بلوک ( نارنج ۱،۲و۷ ) متعلق به اعضای تعاونی مسکن ادار مهندسی نیروی زمینی ارتش ( نزاجا ) میباشد که توسط تعاونی اداره مهندسی نیروی زمینی ارتش ( نزاجا ) در دست ساخت میباشد.
تعاونی مسکن کارکنان معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل نداجا:
یکی از تعاونی های مسکن ا.ج.ا است که با هدف توانمندسازی کارکنان در جهت تامین مسکن شخصی تشکیل و در چارچوب اساسنامه خود در پروژه های مختلف ساختمانی و تامین مسکن اقدام می نماید. برج های پدافند مشتمل بر 5 برج می باشد
تعاونی مسکن کارکنان معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل نداجا یکی از تعاونی های مسکن ا.ج.ا است که با هدف توانمندسازی کارکنان در جهت تامین مسکن شخصی تشکیل و در چارچوب اساسنامه خود در پروژه های مختلف ساختمانی و تامین مسکن اقدام می نماید..
تعاونی مسکن مرکزی نیروی هوایی ارتش (نهاجا):
سازندهی پروژه H2 تعاونی مسکن مرکزی نیروی هوایی ارتش (نهاجا) در پهنه c میباشد. این تعاونی معتبر پروژهی دیگری نیز در پهنه A شهرک چیتگر با نام B6 در دست ساخت دارد و مراحل پایانی خود را انجام میدهد.
پروژه نیروی هوایی ارتش (H2) یکی دیگر از پروژه هایی است که در پهنه های شهرک چیتگر می باشد و دارای 29 طبقه میباشد که 25 طبقه آن مسکونی است؛ پروژه نیروی هوایی ارتش به صورت برجهای دوقلو ساخته شده که یکی از برجها شامل طبقات 7 واحدی و دیگری شامل طبقات 9 واحدی است؛ واحدهای جنوبی پروژه نهاجا یا نیروی هوایی ارتش بهترین چشمانداز یا ویو را در مقایسه با پروژههای دیگر دارند که به باغ ملی گیاهشناسی مشرف است
باغ ملی گیاه شناسی:
احداث با غ ملی گیاه شناسی ایران، در جنوب رشته کوه البرز و در منطقه چیتگر فعلی در مساحت 145 هکتار توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در سال 1348 آغاز شد و طرح جامع و نقشه آن طراحی شد. در طرح جامع ایجاد رویشگاههای نمونه که نشان دهنده مناطق رویشی مختلف ایران و جهان باشند مورد توجه بوده است. هم چنین تعدادی کلکسیون موضوعی با اهداف آموزشی و پژوهشی و نمایشی برای باغ طراحی گردید. از رویشگاههای طراحی شده ۷ رویشکاه مربوط به ایران و ۶ رویشگاه مربوط به جهان و ۸ کلکسیون و باغ موضوعی است
در طراحی باغ گیاه شناسی ایران، مناظر و چشم اندازهای طبیعی سه کوه که نشان دهنده کوههای زاگرس، البرز و هیمالیا است ایجاد شده و ۶ دریاچه و دو رودخانه که هریک در کنار گیاهان رویشگاه مربوطه فضای طبیعی را ایجاد نموده اند و دارای جاذبه های گردشگری خاصی هستند نشان داده شده است از دیگر جاذبه های باغ دو ابشار است که ریزش آب در آنها از بلندی ها و لابلای صخره ها صورت می گیرد.
پهنه D ارتش یا پهنه طبیعت شهرک چیتگر :
پهنه D یا پهنه طبیعت شهرک چیتگر یکی از خاص ترین پهنه های شهرک چیتگر می باشد پهنه D یا همان پهنه طبیعت چیتگر در مجموع دارای ۲۲ بلوک (برج ) است و هر برج دارای ۲۵ طبقه مثبت و ۵ طبقه منفی جهت انباری و پارکینگ و یک طبقه لابی میباشد. طبق پیش بینی ها حدود ۵۰۰۰ واحد در این مجموعه ساخته می شود.
نام پهنه طبیعت از اینجا نشات می گیرد که پهنه D دقیقا مقابل باغ ملی گیاه شناسی چیتگر در بلوار پژوهش قرار گرفته است و به همین دلیل با چشم انداز بی نظیری که به باغ ملی گیاه شناسی دارد آینده ای بسیار روشن در انتظار این پهنه زیبا خواهد بود
پهنه E ارتش:
پهنه E یکی دیگر از پهنه های شهرک چیتگر می باشد که هنوز پذیره نویسی و واگذار نشده است